Broskev Melba

Prázdniny a dovolená, to je ta nejlepší doba na mlsání. Připravte si spolu s námi broskev Melba.
Ingredience:
400 g mraženého rybízu (maliny,
brusinky)
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
4 lžíce
rybízového likéru
8 půlek kompotových broskví
500 g vanilkové
zmrzliny
Návod k přípravě: Rybíz rozmrazíme, stranou si necháme
několik bobulí na ozdobu, přebytečnou šťávu slijeme. Rybíz rozmixujeme a
prolisujeme sítem, do rybízového pyré vmícháme cukr, citronovou šťávu a rybízový
likér. Vždy dvě dobře okapané poloviny kompotových broskví upravíme na dezertní
talířek, řezem nahoru. Na ovoce navršíme kopečky zmrzliny. Ozdobíme odloženými
kuličkami rybízu a přelijeme ovocnou omáčkou.
Dobrou chuť!