Bruschetta classica

Tento recept má původ v italské kuchyni chudých, která si se svou vynalézavostí nezadá. V originále se nazývá Bruschetta classica a jedná se vlastně o obloženou topinku.
Budete potřebovat:
20 malých rajčátek
2
plátky bílého chleba
lžic olivového oleje
stroužek česneku
sýr
mozarella (1 bal = 125 g)
čerstvá bazalka
Návod k přípravě:
Bílý chléb natřeme olejem a dáme na
plech do rozehřáté trouby (ca. 200 C / 5-10 min). Rajčátka rozkrájíme na 1/4tky,
mírně slijeme šťávu, zamícháme se sýrem (nakrájeným na malé kostičky) a
nasekanou bazalku.
Mírně osolíme (můžeme i opepřit bílým pepřem).
Brusetku vyndáme z trouby (ma mírně ztvrdlý-opečený povrch), potřeme stroužkem
česneku a poklademe směsi rajčátek. Krátce zapečeme (poznáme podle sýra,
který se musí mírně roztopit). Podáváme na prkýnku, doporučuji ostrý nůž.
Dobrou chuť!