Červená řepa se smetanovým přelivem | E15.cz

Červená řepa se smetanovým přelivem

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Červená řepa je zdraví velmi prospěšná, mimo jiné obsahuje jód, mangan, zinek,fluor, lithium a vanad.

Ingredience:
600 g červené řepy
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
pepř
sůl
lžíce hladké mouky
2 dl smetany
kousek bujónové kostky

Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě

doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na hranolky, které osmahneme na polovině

másla. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, promícháme a chvíli podusíme. Na

druhé půlce másla zpěníme mouku, zalijeme trochou vody a smetanou, rozšleháme,

povaříme, ochutíme kouskem bujónové kostky, podle chuti okyselíme a přisolíme a

necháme provařit. Podušenou řepu dáme na talíř a přelijeme smetanovým

přelivem.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.