Červená řepa se smetanovým přelivem

Červená řepa je zdraví velmi prospěšná, mimo jiné obsahuje jód, mangan, zinek,fluor, lithium a vanad.
Ingredience:
600 g červené řepy
2 lžíce másla
1
lžíce citronové šťávy
pepř
sůl
lžíce hladké mouky
2 dl
smetany
kousek bujónové kostky
Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě
doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na hranolky, které osmahneme na polovině
másla. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, promícháme a chvíli podusíme. Na
druhé půlce másla zpěníme mouku, zalijeme trochou vody a smetanou, rozšleháme,
povaříme, ochutíme kouskem bujónové kostky, podle chuti okyselíme a přisolíme a
necháme provařit. Podušenou řepu dáme na talíř a přelijeme smetanovým
přelivem.
Dobrou chuť!