Česnekové kuře

Ingredience:
1 kuře
sůl
pepř
1 lžíce
sekaného rozmarýnu
20 stroužků česneku
250 ml bílého vína
1 svazek
lahůdkové jarní cibulky
2 lžíce zakysané smetany
Návod k přípravě: Kuře omyjeme, uvnitř a vně osolíme a
opepříme, na povrchu potřeme rozmarýnem. Rozehřejeme troubu na 200°C. Česnek
nahrubo nakrájíme. Třetinu vložíme do kuřete, další třetinu zasuneme na kůži a
maso na prsou. Zbytek česneku vložíme do pekáče. Kuře podlijeme polovinou vína a
zpočátku přikryté pečeme v troubě celkem asi 2 hodiny. Cibuli nakrájíme na
kolečka a po 95 minutách pečení přidáme ke kuřeti spolu se zbytkem vína. Čas od
času přelijeme šťávou. Kuře vyjmeme, vypečenou šťávu svaříme, osolíme, opepříme,
přidáme zakysanou smetanu a podáváme s těstovinami.
Dobrou chuť!