Cibulový koláč
Ingredience:
1 kg cibule
400 g mouky
kostka
droždí
200 ml mléka
100 g másla
lžička soli
150 g špeku
6 lžic
másla
250 g zakysané smetany
200 g ementálu
2 vejce, 2 žloutky
sůl,
pepř, kmín
tuk na vymazání plechu
Návod k přípravě:
Do mouky přidáme droždí, teplé mléko,
tuk a sůl. Utvoříme těsto a necháme jej asi 30 minut odpočinout na teplém místě.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka, špek na kostičky. Na pánvi osmažíme
cibuli a špek, přidáme sůl, pepř a kmín. Kynuté těsto ještě jednou promícháme a
rozložíme na vymazaný plech, necháme odležet 15 minut a pak na placku rozložíme
opečenou směs. Smícháme zakysanou smetanu, sýr a vejce s žloutky. Nalijeme na
koláč a zapečeme v troubě na 200 stupňů asi 40
minut.
Dobrou chuť!