Což takhle dát si salát?: Caesar salát s kuřecím masem
Suroviny (na 4 porce):
4 ks kuřecích prsou (po 120 g)
sůl
6 lžic slunečnicového oleje
2 hlávky římského salátu (nebo ledového salátu)
6 lžic Majonézy Hellmann´s
10 lžic nastrouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
2 slané ančovičky
čerstvá pažitka
čerstvě drcený pepř
4 plátky tmavého toustového chleba
parmazánové hobliny
Příprava:
Kuřecí prsa osolíme, zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji (z každé strany asi 1 minutu), i s pánví vložíme do rozehřáté trouby a při 190 °C dopečeme (8 až 12 minut podle tloušťky masa). Maso můžeme také ugrilovat – v tom případě potřeme osolená prsa olejem a z každé strany grilujeme na rozehřátém grilu zhruba 4 minuty. Upečené nebo ugrilované maso necháme asi 4 minuty odpočinout a pak ho nakrájíme na tenké plátky.
Římský salát natrháme na hrubo, vložíme do větší mísy a promícháme s omáčkou, kterou připravíme z Majonézy Hellmann´s, 2 lžic nastrouhaného parmazánu, prolisovaného česneku, propasírovaných ančoviček, nasekané pažitky, soli a pepře.
Toustový chléb nakrájíme na kostky, opečeme na pánvi (kostky by měly být na povrchu křupavé a zlaté a uvnitř měkké), zasypeme zbylým nastrouhaným parmazánem a promícháme.
Salát s omáčkou naaranžujeme na talíře, poklademe plátky kuřecího masa, posypeme chlebovými krutony a ozdobíme parmazánovými hoblinami (vytvoříme je s pomocí škrabky na brambory).
Zdroj: Helmann´s
3. června 2009