Což takhle dát si salát?: Okurkový salát s tuňákem
Saláty jsou nejen vhodným přísunem vitamínů, ale mohou nám občas posloužit i jako vhodný letní oběd nebo svačina. Vyzkoušejte třeba náš dnešní recept.
Suroviny (na 4 porce):
1 okurka
1 lžíce Majonézy Hellmann´s
1 lžíce nízkotučného jogurtu
1 lžíce čerstvého kopru
1 stroužek česneku
šťáva z 1 citrónu
sůl
400 g tuňáka
sezamová semínka
4 lžíce olivového oleje
Příprava:
Okurku podélně nakrájíme škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky, dáme do mísy, smícháme s majonézou, jogurtem, nasekaným koprem, lisovaným česnekem a citrónovou šťávou, lehce osolíme a necháme odležet.
Tuňáka nakrájíme na špalíčky, osolíme a obalíme v sezamovém semínku. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm ze všech stran orestujeme tuňáka (opečeme jenom povrch špalíčků, uvnitř musí zůstat maso nepropečené). Opečené špalíčky tuňáka nakrájíme na plátky a podáváme s okurkovým salátem.
Zdroj: Helmann´s