Což takhle dát si salát?: Římský salát s krevetami
Zdravý dospělý člověk by měl denně sníst aspoň pět porcí ovoce a zeleniny a právě saláty mohou být vhodným prostředkem, jak svému organismu potřebné množství zeleniny nebo ovoce dodat. Vyzkoušejte třeba salát inspirovaný slunnou Itálií.
Suroviny (na 4 porce):
150 g malých loupaných krevet
sůl
olivový olej
pepř nebo chilli koření
200 g římského salátu
100 g černých oliv bez pecek
100 g cherry rajčátek
citrónová šťáva
6 lžic Tatarské omáčky Hellmann´s
Příprava:
Krevety omyjeme, osolíme, osmahneme na olivovém oleji a přidáme špetku pepře. Omytý salát natrháme a přidáme k němu černé olivy, přepůlená cherry rajčátka, citrónovou šťávu a nakonec i krevety. Dochutíme tatarskou omáčkou.
Zdroj:Hellmann´s
6. května 2009