Což takhle dát si salát?: Waldorfský salát
Suroviny (na 4 porce):
2 hrsti vlašských ořechů
2 červená jablka (i se slupkou)
šťáva z jedné limetky
3 stonky celeru
polníček nebo mix salátů
2 lžíce Majonézy Hellmann´s
1 lžíce medu
špetka muškátového květu
sůl, pepř
Příprava:
Vlašské ořechy orestujeme do zlatova na suché pánvi (nerestujeme je při vysoké teplotě ani příliš dlouho, jinak zhořknou), polovinu jader necháme vcelku a polovinu nasekáme na hrubo. Jablka rozkrojíme na osminky, odstraníme z nich jádřince a pokapeme limetkovou šťávou. Stonky celeru nakrájíme na tenké plátky (vzniknou podkovičky).
Do mísy dáme polníček, přidáme celé i nasekané ořechy, osminky jablek a nakrájený celer a promícháme s dresinkem z majonézy, medu, muškátového květu, soli a pepře.
Zdroj: Helmann´s