Cuketa s kysanou smetanou

Cuketa je zelenina, ze které je možno připravit opravdu mnoho variací.
Ingredience:
800g cukety
2 stroužky česneku
1 cibule
1 zelená paprika
olivový olej
1 lžíce kopru
1/2 lžičky pepře
30 g strouhaného parmazánu
200 ml kysané smetany
Postup: Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájím na tenká asi 1 cm silná kolečka, která zprudka opečeme v hlubší pánvi dozlatova. Pak ji osolíme a necháme odstavenou na teplém místě. Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky a orestujeme na oleji. Ochutíme drceným pepřem a solí. Když cibule zesklovatí zmírníme teplotu na minimum a přimícháme smetanu,kopr, parmazán a ještě krátce prohřejeme, ale nevaříme. Plátky cukety rozdělíme na talíře a přelijeme je pikantní smetanovou směsí.
Dobrou chut!