Dietní recept: Sójová roštěnka

Sója má vysoký obsah vitaminů B1 a B3, lecitinu, vápníku a hořčíku a kvalitní tuk se značným množstvím vitaminu E a nenasycených mastných kyselin.
Ingredience:
1 balení sójových kuřecích plátků
1
kostka masoxu
2 lžíce oleje
1 cibule
zelené natě (libeček, celer)
2
plátky tmavého chleba
sojová a worcestrová
omáčka
pepř
majoránka
česnek
sůl
Návod k přípravě:
Do půl litru vařící vody dáme masox,
zelené natě a sójové kuřecí plátky. Povaříme doměkka, necháme vychladnout,
vymačkáme a pokapeme sójovou omáčkou. Na rozehřátém oleji prudce opečeme z obou
stran dozlatova. Maso vyjmeme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a krátce
osmahneme. Přidáme zpět maso, přes síto promačkaný rozvařený chleba, podle
hustoty vodu a krátce povaříme. Dochutíme worcestrovou omáčkou, pepřem,
česnekem, majoránkou. Podáváme s rýží.
Dobrou
chuť!