Dietní recept: Tortila s pečenými jablky, nivou a medovo-ořechovou salsou | e15.cz

Dietní recept: Tortila s pečenými jablky, nivou a medovo-ořechovou salsou

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Tomatová tortila plněná kousky jablek pečených v javorovém sirupu, ledovým salátem a strouhanou nivou, doplněná medovoořechovou salsou je nízkokalorický pokrm a chutná opravdu báječně.

Tortila s pečenými jablky, nivou a medovo-ořechovou salsou

Ingredience:
korpus tomatové tortily
jablka
1 nízkotučná smetana
2 lžíce javorového sirupu
1 citron
vlašské ořechy
med

Příprava:
Nejdřív si připravíme náplň: Jablka rozkrojíme napůl, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Poté je rozložíme na plech, který jsme lehce vymazali máslem. Jablka potřeme javorovým sirupem (pokud nemáme javorový sirup, můžeme použít med s troškou vody a citrónové šťávy, v poměru 2 díly medu, díl vody a půl dílu citrónové šťávy).

Takto připravená jablka pečeme v troubě při 180°C asi 7 minut. Mezitím si připravíme salsu z nízkotučné kysané smetany, smíchané se šťávou z citrónu, mletými vlašskými ořechy a medem.

Hotový korpus tomatové tortily ohřejeme podle návodu, na ní rozložíme nadrobno natrhaný ledový salát, kousky pečených jablek, posypeme strouhanou nivou, pokapeme salsou. a podáváme.

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newslettery