Dietní recept: Rajčatová polévka s nudlemi

Rajčata obsahují hodně draslíku a fosforu, dále vápník, hořčíku, vitamin C, provitamin A a B. Rajčata jsou chutná a zároveň málo kalorická.
Ingredience:
5 rajčat
4 brambory
4 cibule
3
stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1,2 l vývaru z
kostky
pepř
sůl
3 lžíce vlasových nudlí
petrželka
Návod k přípravě: Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme ji
na oleji, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájené brambory, na osminky
nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut,
pak přidáme vlasové nudle, uvaříme je doměkka, posypeme petrželkou a
podáváme.
Dobrou chuť!