Dietní recept: Rajčatová polévka s rýží

Rajčata obsahují množství vitaminu C, provitaminu A, dále niacin, vitaminy B, E a K. Mají nízkou energetickou hodnotu.
Ingredience:
6 rajčat
3 zelené papriky
2
cibule
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hladké mouky
1,2 l vývaru z
kostky
3 lžíce rýže
2 vejce
sůl
pepř
petrželka
Návod k přípravě: Cibuli zpěníme na oleji, přidáme hladkou
mouku, osmahneme, zalijeme studeným vývarem, promícháme, osolíme a opepříme. Pak
přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a na kostičky nakrájené papriky a
vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme zvlášť uvařenou rýži a rozšlehaná vejce,
promícháme a podáváme sypané petrželkou.
Dobrou chuť!