Dietní recept: Rýžové lilky

Kdo má rád rýži a k tomu zeleninu, tak to si jistě pochutná na dnešním receptu.
Ingredience:
4 lilky
1 cibule
2 lžíce
oleje
6 rajčat
6 stroužků česneku
sůl
mletý
pepř
petrželka
šálek rýže
100 g tvrdého sýra
Návod k přípravě: Lilky podélně rozřízneme, dužninu
vydlabeme, vnitřky osolíme a necháme 15 minut pustit vodu, pak opláchneme vodou
a osušíme. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme pokrájená rajčata,
osolíme, opepříme, přidáme petrželku, promícháme a podusíme. Rýži uvaříme ve
dvojnásobném množství osolené vody doměkka a smícháme ji s podušenými rajčaty.
Lilky osolíme a naplníme směsí, pak je vložíme do olejem vymazané zapékací
mísy, povrch posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 25 minut.
Dobrou chuť!