Dietní recept: Švestková povidla
Kdo rád mlsá švestková povidla, může si je připravit sám doma a nemusí se bát ani kalorií.
Ingredience:
3 hrnky vypeckovaných
švestek
fruktóza
mletý badyán
Návod k přípravě:
Švestky pokrájíme na kousky, dáme do
hrnce, podlijeme vodou a za stálého mícháme necháme rozvařit. Podle potřeby
můžeme přilívat vodu.
Na konci vaření necháme přebytečnou vodu vyvařit, pak
přidáme mletý badyán a podle chuti fruktózu.
Dobrou chuť!
Fruktóza je přírodní monosacharid označovaný jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky. Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné.