Domácí musli | E15.cz

Domácí musli

Domácí musli
ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Toto musli je o moc lepší než kupované, nebudete se moci pečení nabažit. Vyzkoušíte veškeré sušené ovoce od hrozinek po mango, pak také nejroztodivnější ořechy, které trh nabízí, včetně pekanů a para.

Dopřejete si variantu s hnědými i bílými čokoládovými pecičkami, med vyměníte za třtinový sirup a pořád ještě to bude hrozně zdravé a výživné.

Pro 4 osoby (a ještě trochu zbyde):
125 g másla
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce třtinového sirupu (prodává Culinaria), případně použijte med nebo kukuřičný sirup (všechny obchody se zdravou výživou)
250 g ovesných vloček (jemných na ovesnou kaši, např. červené Emco)
250 g nakrájeného sušeného ovoce (nesířené meruňky, brusinky nebo švestky)
80 g sekaných mandlí nebo lískových ořechů

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Rozpusfte máslo ve větším kastrolu. Přidejte cukr a sirup (případně med) a míchejte, až se s máslem spojí, a pak ihned stáhněte z ohně. Přidejte všechny ostatní ingredience a pořádně promíchejte.
2. Pekáček střední velikosti vyložte pečicím papírem. Směs vloček a ovoce na něj rovnoměrně rozprostřete a stlačte do vrstvy o síle asi tak dva až tři centimetry. K upěchování do kompaktního tvaru můžete použít třeba těžký tlouk z hmoždíře, dno konzervy apod.
3. Pečte 30 minut v troubě, až se vločky opečou a okraje začnou zlátnout. Pak vyndejte z trouby, vyjměte i s pečícím papírem z pekáčku a nechejte takto chladnout na mřížce.

Můj tip: Vezměte pár kousků i do práce, uvidíte, co tahle energetická injekce s obyvateli vaší kanceláře udělá. Všichni, kdo měli těžké ráno a odbyli se kávou, si to moc užijí.

Zdroj: Kuchařka Zpátky domů, Hanka Michopulu, uvedeno ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press, www.smartpress.cz

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!