Domácí pudink s jahodami

Domácí pudink je trochu víc náročnější na přípravu než pudink z prášku, ale stojí zato.
Ingredience:
150 g cukr krystal
80 g hrubé mouky
3 lžíce citronové šťávy
lžička nastrouhané citronové kůry
25 g rozpuštěného másla
2 žloutky
2,5 dl mléka
2 vejce
150 g cukr krystal na jahody
3 lžíce citronové šťávy
250 g jahod
Návod k přípravě: Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s třetinou cukru, ochutíme je citronovou šťávou, přidáme kůru, mléko a mouku. Našleháme sníh z bílků a zbytkem cukru a vmícháme k utřeným žloutkům. Hmotu dáme do formiček a v troubě ve vodní lázni pečeme na 350 stupňů 40 minut. Pak vychladíme a zdobíme jahodami na karamelu, které připravíme tak, že cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme šťávou z citronu a přidáme jahody.
Dobrou chuť!