Dýňová pochoutka - vyzkoušejte náš recept! | E15.cz

Dýňová pochoutka - vyzkoušejte náš recept!

Dýňová pochoutka - vyzkoušejte náš recept!
ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Dříve než budeme chtít v kuchyni použít dýni, musíme ji nejprve rozřezat na kousky. Ten, kdo to ještě nikdy nevyzkoušel, bývá obvykle překvapen, kolik odporu plod dýně klade. Musíme-li při řezání plodu vynakládat značnou námahu, je to znamení toho, že dužnina plodu je kvalitní. Plody s měkkou dužninou, jakou mají např. odrůdy Halloween, dokáží rozkrájet i děti. K přípravě chutného pokrmu by se však odrůdy s měkkou dužninou neměly vůbec používat.

Dýně - očištěná dužina 500 g

Šalotka 1 ks

Sušená rajčata naložená v oleji, 5-6 kousků

Kapary polévková lžíce

Bazalka čerstvá, několik lístků

Česnek1 stroužek

Olivový olej

Mozzarella - nemusí být

Postup přípravy receptu

Dýni nakrájíme na kostky, šalotku na drobno.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a dáme osmahnout šalotku a celý česnek. Po chvíli přidáme dýni, zalijeme trochou vody, jemně osolíme a dusíme do změknutí.

Rajčata nakrájíme na malé kousky a společně s kapary je přidáme k dýni, promícháme a vaříme pár minut, do uvařené směsi přidáme natrhané lístky bazalky. Naložíme na talíře a pokud chceme, tak každou porci poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky (mozzarellu vytáhneme z ledničky alespoň 2 hodiny před konzumací), pokapeme panenským olivovým olejem a podáváme s čerstvým pečivem.

Tímto způsobem můžeme připravit i lilek (po vypocení).

Recept je převzat z www.recepty.cz

Přejeme dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!