Jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou

Ingredience:
3 vejce
4 lžíce piva
1 lžička
čerstvého droždí
1 lžíce cukru
skořice
1 až 2 lžíce hladké mouky
2
středně velká jablka
tuk na smažení
2 lžíce brusinkové
zavařeniny
citronová šťáva
4 kopečky vanilkové zmrzliny
Návod k přípravě: Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem
a troškou skořice. Zvolna přimícháme mouku, až vznikne husté těstíčko. Necháme
10 minut odpočinout. Omyjeme jablka, oloupeme a vypícháme jádřince. Nakrájíme na
plátky silné zhruba 1 cm. Rozehřejeme tuk na smažení. Plátky jablek ponoříme do
těstíčka a obalené smažíme dozlatova. Vyjmeme a položíme na kuchyňský papír.
Zavařeninu hladce rozetřeme s troškou citronové šťávy. Talíř posypeme moučkovým
cukrem, rozdělíme na ně jablka, přidáme kopečky zmrzliny a 1/2 lžíce
zavařeniny.
Dobrou chuť!