Karbenátky z ovesných vloček

Ovesné vločky jsou ceněny hlavně pro značný obsah vitaminů B a minerálů. Dnes si z nich připravíme chutné karbenátky.
Ingredience:
500 g ovesných vloček
1 kostka
masoxu
velká cibule
česnek
majoránka
sůl
pepř
2 housky
100
ml mléka
2 vejce
100 g čerstvého droždí
100 ml strouhanky
olej
Návod k přípravě:
Do 600 ml vody vložíme kostku masoxu,
rozvaříme, směsí zalijeme vločky a přikryjeme. Na oleji zpěníme nakrájenou
cibuli, přidáme droždí a mícháme až se rozpustí. Směs přidáme k vločkám spolu s
majoránkou, utřeným česnekem, vejci, houskami namočenými v mléce a strouhankou.
Promícháme, necháme hodinu přikryté pokličkou vsáknout a pak tvoříme karbenátky,
které obaluje ve strouhance a prudce smažíme na oleji z obou stran. Podáváme s
bramborovou kaší.
Dobrou chuť!