Klasické recepty: Bramborový toč | e15.cz

Klasické recepty: Bramborový toč

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Na přípravu budete potřebovat brambory, mléko, mouku, vejce, sýr a rajčata.

Ingredience:
900 g brambor
50 ml mléka
100 g hrubé mouky
1 vejce
150 g tvrdého sýra
150 g rajčat
sůl
pepř

Návod k přípravě: Třetinu brambor uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka, oloupeme je a nastrouháme. Zbytek brambor pouze oloupeme, ale nevaříme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme s vařenými. Přidáme mléko, vejce, mouku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pekáček vytřeme máslem, po celé ploše rozprostřeme těsto a povrch poklademe kolečky rajčat. Pečeme dozlatova na 200 stupňů. Před koncem pečení položíme na rajčata tenké plátky sýra.


Dobrou chuť!

 

 

 

 

 


 

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video