Klasické recepty: Pražský koláč

Ingredience:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 droždí
1 vejce + 1 na potření
4 lžíce cukru
1-2 dcl mléka
2 dcl kysané smetany
špetka soli
náplň: 1 šlehačka, 1 ztužovač do šlehačky, 1 tvaroh, 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka, cukr dle chuti
drobenka: polohrubá mouka, hera, cukr, skořice
Postup:
Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek, který přidáme do mísy k
oběma moukám. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko, zpracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout (během kynutí 1 krát propracujeme). Z vykynutého těsta uděláme čtyři placky a necháme ještě kynout. Dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 25 minut. Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme (do studeného pudinku vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a tvaroh s vanilkovým cukrem).
Dobrou chuť!