Klasické recepty: Rajčatový koláč s mozzarellou
Rajčatový koláč s mozzarellou -nejenom pro příznivce italské kuchyně.
Ingredience na 6 porcí:
listové těsto
5 rajčat
400 g sýru mozzarella
3 lžíce nakrájených černých oliv
1 menší svazek bazalky
2 lžíce másla
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Příprava:
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Formu vymažeme máslem, vyložíme rozváleným těstem a propícháme vidličkou. Těsto 10 minut předpečeme.
Rajčata a sýr nakrájíme na kolečka, střídavě jimi vyložíme předpečené těsto a posypeme olivami. Osolíme a opepříme, vložíme do trouby a pečeme 10 minut při 240 °C.
Podáváme posypané bazalkou a pokapané olivovým olejem.
Uvedeno ve spolupráci s nakladatelstvím Smart press, www.smartpress.cz, Zdroj: Olivová kuchařka, autorkyJarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré