Klasické recepty: Trhanec s rozinkami
Připravte si císařův trhanec, uvařte si kávičku a hoďte si nohy na stůl.
Ingredience:
8 vajec
100 ml rumu
500 ml mléka
4 lžíce rozinek
2 lžíce cukru
300 g mouky
4 lžíce másla
cukr moučka na posypání
Návod k přípravě: Umyté rozinky namočíme do rumu. Žloutky rozšleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozinky vyjmeme z rumu, přidáme do těsta a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, dáme do ní těsto a na spodní straně krátce opečeme. Vidličkami roztrháme na kousky a mírně zchladíme. Na talíři posypeme cukrem a můžeme podávat s meruňkovým kompotem.
Dobrou chuť!