Klasické recepty: Dýňový koláč po česku | e15.cz

Klasické recepty: Dýňový koláč po česku

Irena Forejtová

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
 Vyzkoušejte s námi klasický recept na dýňový koláč.

 

Ingredience:

400 g dýně,
2 jablka
citrónovou kůru
 skořici
 150 g hladké mouky
 90 g másla
 sůl
1 lžičku prášku do pečiva
 mandle na ozdobu

Postup:


Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a trochu podlijeme vodou. Směs podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu, skořici a uvaříme ji do konzistence hustší kaše.

Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi tří lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy.

Korpus naplníme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme. Labužníci prý dýňovou kaši vylepšují sušenými meruňkami, které nechají nabobtnat v ananasovém likéru.

Autor: Irena Forejtová

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video