Klasické recepty: Dýňový koláč po česku
Vyzkoušejte s námi klasický recept na dýňový koláč.
Ingredience:
400 g dýně,
2 jablka
citrónovou kůru
skořici
150 g hladké mouky
90 g másla
sůl
1 lžičku prášku do pečiva
mandle na ozdobu
Postup:
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a trochu podlijeme vodou. Směs podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu, skořici a uvaříme ji do konzistence hustší kaše.
Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi tří lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy.
Korpus naplníme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme. Labužníci prý dýňovou kaši vylepšují sušenými meruňkami, které nechají nabobtnat v ananasovém likéru.