Klasický recept: Celer s houbovou omáčkou | e15.cz

Klasický recept: Celer s houbovou omáčkou

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Že je zelenina zdravá ví už každé malé dítě. Umět ji ale chutně připravit už každý nedovede, proto vám přinášíme recepty na zeleninová jídla.

Ingredience:
střední celer
2 cibule
lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
0,5 dl bílého vína
5 dl vývaru z kostky
sůl
pepř
petrželka
1 bobkový list
200 g čerstvých hub
lžíce másla

Návod k přípravě:
Umytý celer oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Podlijeme, osolíme a dusíme do poloměkka. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme studeným vývarem, přidáme pepř, sůl, bobkový list, petrželku, pořádně rozmícháme a povaříme. Houby nakrájené na plátky osmahneme na másle, osolíme, pak je podusíme a spolu s vínem a okapaným celerem je přidáme do omáčky a chvíli společně povaříme.


 

Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video