Klasický recept: Celer s houbovou omáčkou

Že je zelenina zdravá ví už každé malé dítě. Umět ji ale chutně připravit už každý nedovede, proto vám přinášíme recepty na zeleninová jídla.
Ingredience:
střední celer
2 cibule
lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
0,5 dl bílého vína
5 dl vývaru z kostky
sůl
pepř
petrželka
1 bobkový list
200 g čerstvých hub
lžíce másla
Návod k přípravě:
Umytý celer oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Podlijeme, osolíme a dusíme do poloměkka. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme studeným vývarem, přidáme pepř, sůl, bobkový list, petrželku, pořádně rozmícháme a povaříme. Houby nakrájené na plátky osmahneme na másle, osolíme, pak je podusíme a spolu s vínem a okapaným celerem je přidáme do omáčky a chvíli společně povaříme.
Dobrou chuť!