Klasický recept: Pikantní rajčatová omáčka

Tato omáčka se hodí například ke špagetám, je rozhodne chutnější a zdravější než kečup a dovoluji si dokonce tvrdit, že je méně kalorická.
Ingredience:
cca 10 rajčat
1 paprika
1 mrkev
na špetku nože nakrájené feferonky
stroužek česneku
hrst bazalky popř. petrželky
bilý pepř
sůl
lžíce cukru
Návod k přípravě:
Nakrájíme rajčata a dáme je dusit na másle na velice mírném ohni (podlijeme naběračkou vody - čím méně, tím lépe). Přidáme nakrájenou mrkev, papriku, event. feferonku. Přidáme lžíci cukru, soli, bílého pepře.
Ke konci propasírovaný stroužek česneku a hrst krájené petržele (popř. bazalky). Dusím celkem asi 30 min a poté promačkáme přes síto.
Dobrou chuť!