Klasický recept: Pikantní rajčatová omáčka | e15.cz

Klasický recept: Pikantní rajčatová omáčka

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Tato omáčka se hodí například ke špagetám, je rozhodne chutnější a zdravější než kečup a dovoluji si dokonce tvrdit, že je méně kalorická.

Ingredience:
cca 10 rajčat
1 paprika
1 mrkev
na špetku nože nakrájené  feferonky
stroužek česneku
hrst bazalky popř. petrželky
bilý pepř
sůl
lžíce cukru

Návod k přípravě:
Nakrájíme rajčata a dáme je dusit na másle na velice mírném ohni (podlijeme naběračkou vody - čím méně, tím lépe). Přidáme nakrájenou mrkev, papriku, event. feferonku. Přidáme lžíci cukru, soli, bílého pepře.

Ke konci propasírovaný stroužek česneku a hrst krájené petržele (popř. bazalky). Dusím celkem asi 30 min a poté promačkáme přes síto.

Dobrou chuť!

 

 

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video