Klasický recept: Zelníčky | E15.cz

Klasický recept: Zelníčky

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Nakynuté těsto rozdělíme na bochánky, plníme zelnou směsí a pečeme v troubě dozlatova.

Ingredience:
400 g bílého zelí
200 g hladké mouky
200 ml mléka
2 kostky cukru
50 g másla
20 g droždí
žloutek
pepř
sůl

Návod k přípravě:
Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme sůl, žloutek s troškou mléka a cukrem. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nakynout. Pak jej rozdělíme na velké bochánky, které plníme náplní, kterou připravíme ze zelí, které jsme nakrájeli a podusili podlité mlékem se solí a pepřem. Bochánky dáme na plech, pomastíme ze všech stran máslem a po nakynutí pečeme dozlatova. 

Dobrou chuť!

 

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.