Klasický recept: Koláč s kaki

Ingredience:
1 listové těsto
5 ks kaki Persimonu
100 g meruňkové marmelády
krém:
250 ml mléka
250 ml smetany
50 g kukuřičné mouky
125 g cukru
6 žloutků
1 lžička másla
půl citronu
1 vanilka
Příprava:
Listové těsto rozválíme válečkem a vytvoříme základ dortu. Potřeme máslem. Propícháme dno vidličkou a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 150 °C přibližně na 30 minut, až bude těsto dozlatova.
Krém:
V hrnci ohřejeme mléko, smetanu, vanilku a kůru z citronu. Když se začne vařit, sundáme z ohně a necháme louhovat 30 minut.
Jakmile těsto vychladne, pomažeme krémem. Oloupeme kaki a nakrájíme na hrubší plátky. Celý dort poklademe plátky kaki. Můžeme dát zapéct do trouby na 10–15 minut. Navrch dortu rovnoměrně rozetřeme meruňkovou marmeládu a ozdobíme.