Kuře na víně a na smetaně

K tomuto receptu budete potřebovat pouze kuře, víno, smetanu, mouku, vývar a máslo.
Ingredience:
1 kuře
1/41 bílého vína
1 lžíce
hladké mouky
1 lžíce smetany
100 g másla
šálek masového
vývaru
pepř
sůl
Návod k přípravě: Kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme
a opečeme na másle. Poté je vložíme do kastrolu, přelijeme máslem z opékání,
podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Hotové maso vyjmeme a do
zbylé šťávy vmícháme mouku, dobře ji promícháme, osmažíme, za stálého míchání
zředíme šálkem vývaru. Chvíli povaříme a nakonec zjemníme smetanou. V omáčce
prohřejeme maso a podáváme.
Dobrou chuť!