Kvasinky (candida, candidoza) -jak se jich zbavit 4. díl | e15.cz

Kvasinky (candida, candidoza) -jak se jich zbavit 4. díl

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Bojujete spolu s námi proti candidě? Pak byste si neměli nechat ujít poslední díl našeho seriálu o kvasinkách, kde budeme tentokrát vařit a připravovat chutná jídla.

V prvních třech dílech jsme se seznámili s tím, co to jsou kvasinky, jaké jsou příčiny jejich přemnožení, jak candidu léčit, probrali jsme konkrétně prvních osm týdnů léčby a dnes zakončíme náš seriál recepty na jídla, která lze konzumovat od třetího týdne léčení. Dieta se může zdát velmi přísná a únavná, ale dají se vykouzlit i porkmy, na kterých si můžete pochutnat.

Celozrnné pšeničné bulky se slunečnicovými semínky

Ingredience: hrnek celozrnné pšeničné mouky, 2 čajové lžičky kypřícího prášku, půl lžičky soli, 3 vejce, 1/4 hrnku vody,2 polévkové lžíce olivového oleje, slunečnicová semínka na posypání
Postup: Smícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Přidáme vodu, 2 vejce, olej a sůl a těsto pořádně promícháme. Těsto rozdělíme na několik dílů, vytvoříme bulky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme.

Zeleninový salát

Ingredience: rajče, paprika, cuketa, pekingské zelí, okurek, kysaná smetana, citronová šťáva, sůl, olivový olej, česnek
Postup: Zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky a přelijeme zálivkou z kysané smetany, ve které jsme rozmíchali citronovou šťávu, sůl, olivový olej a utřený česnek.

Čočka s kysaným zelím, cibulkou a kysanou smetanou

Ingredience: čočka, sůl, olivový olej, cibule, kysaná smetana
Postup: Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Na oleji zpěníme cibulku. Kysané zelí promícháme s uvařenou čočkou, nahoru dáme kopeček zakysané smetany a dozdobíme cibulkou.

Pečený losos s bylinkami a jogurtovým přelivem

Ingredience: porce lososa, sůl, olivový olej, citronová šťáva, bílý jogurt, čerstvé nebo sušené bylinky (petrželka, oregano, majoránka)
Postup: Na alobal vložíme osoleného lososa pokapaného citronem a posypaného bylinkami, uzavřeme a upečeme doměkka. Dáme na talíř a přelijeme zálivkou, kterou jsme připravili z jogurtu, soli a citronové šťávy.

Celozrnné těstoviny s česnekem

Ingredience: celozrnné těstoviny, česnek, olivový olej, oregáno, sůl, strouhaný sýr
Postup: Těstoviny uvaříme  v osolené vodě doměkka. Na oleji zpěníme posekaný česnek s oregánem, pak vmícháme do těstovin a posypeme sýrem. 

Zbývají tři díly článku  naleznete v rubrice Gynekologie

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newslettery