Květáková polévka speciál

Nechce se vám připravovat složitý oběd a navíc máte chuť jen na něco malého? A co tak uvařit dnes jen květákovou polévku?
Ingredience:
1 menší květák
350 ml
zeleninového vývaru
100 g smetany
lžíce sekané cibulky
máslo
1 lžíce
sekané petrželky
mletý pepř
muškátový oříšek
plátek toastového
chleba
Ingredience: Růžičky květáku povaříme
v zeleninovém vývaru a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky a s
cibulkou osmažíme na másle. Doplníme zeleninovým vývarem a necháme asi 20 minut
vařit. Toastový chléb nakrájený na kostičky opečeme na pánvi a smícháme s
bylinkami. Polévku rozmixujeme na pyré, přidáme smetanu, osolíme, ochutíme
pepřem, muškátem a posypeme chlebem s bylinkami.
Dobrou chuť!