Letní grilování: Jehněčí kotletky s omáčkou Aioli | E15.cz

Letní grilování: Jehněčí kotletky s omáčkou Aioli

Redakce

Přestože se na českých grilech nejvíce objevuje maso kuřecí a vepřové, zkuste dát šanci i jiným druhům masa – rozhodně to stojí za to! Grilované chutná báječně také maso jehněčí...

Suroviny (na 4 porce):


16 ks jehněčích hřebínků (kotletek s kostí)
6 lžic bílého nízkotučného jogurtu
čerstvě drcený pepř (nejlépe více druhů)
rozmarýn, tymián, česnek
sůl
Omáčka Aioli
6 lžic Majonézy Hellmann´s
1 lžíce hořčice Dijonnaise Hellmann´s
1 stroužek česneku
mletá sladká paprika

Autor: Ženy - E15



Příprava:


Jednotlivé kousky masa namočíme do jogurtu, posypeme pepřem, bylinkami a česnekema necháme marinovat (nejlépe přes noc). Marinované kotletky pečeme na rozehřátém grilu z každé strany asi 2 minuty. Po upečení je osolíme a necháme chvíli odpočinout na teplém místě.

Grilované kotletky namáčíme do omáčky Aioli, kterou připravíme smícháním majonézy, hořčice, prolisovaného česneku a mleté papriky (podle chuti můžeme přidat sůl a cukr). Podáváme s mladými bramborami pečenými s rozmarýnem.


Zdroj: Helmann´s
6. června 2009

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!