Letní grilování: Jehněčí kotletky s omáčkou Aioli
Suroviny (na 4 porce):
16 ks jehněčích hřebínků (kotletek s kostí)
6 lžic bílého nízkotučného jogurtu
čerstvě drcený pepř (nejlépe více druhů)
rozmarýn, tymián, česnek
sůl
Omáčka Aioli
6 lžic Majonézy Hellmann´s
1 lžíce hořčice Dijonnaise Hellmann´s
1 stroužek česneku
mletá sladká paprika
Příprava:
Jednotlivé kousky masa namočíme do jogurtu, posypeme pepřem, bylinkami a česnekema necháme marinovat (nejlépe přes noc). Marinované kotletky pečeme na rozehřátém grilu z každé strany asi 2 minuty. Po upečení je osolíme a necháme chvíli odpočinout na teplém místě.
Grilované kotletky namáčíme do omáčky Aioli, kterou připravíme smícháním majonézy, hořčice, prolisovaného česneku a mleté papriky (podle chuti můžeme přidat sůl a cukr). Podáváme s mladými bramborami pečenými s rozmarýnem.
Zdroj: Helmann´s
6. června 2009