Letní grilování: Kuřecí steak s remuládou
Suroviny (na 4 porce):
4 kuřecí steaky i s kůží (prsní nebo stehenní)
Marináda
3 lžíce slunečnicového oleje
2 žloutky
2 lžičky solamylu
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worchesterové omáčky
1 lžíce kremžské hořčice
2 prolisované stroužky česneku
čerstvě drcený pepř
2 lžičky cukru moučka
1 lžička soli
Remuláda
4 lžíce Tatarské omáčky Hellmann´s
1 lžička Gurmánské hořčice Hellmann´s
2 cl bílého vína
šťáva z půlky citrónu
2 kyselé okurky
1 lžička kapar
1 malá šalotka
svazek pažitky
čerstvě drcený pepř
špetka cukru krupice
sůl
Příprava:
Z oleje, žloutků, solamylu, sójové a worchesterové omáčky, hořčice, česneku, pepře, cukru
a soli připravíme marinádu, do které vložíme maso a necháme přes noc marinovat v lednici (pokud necháme maso marinovat několik dní, maximálně 3 dny, bude křehčí a chutnější). Marinované steaky dáme kůží dolů na rozpálený gril – když jsou z poloviny propečené, otočíme je a dopečeme.
Podáváme s chlebem, zeleninovým salátem a remuládou, kterou připravíme smícháním tatarské omáčky s hořčicí, bílým vínem, citrónovou šťávou, na drobno nakrájenými okurkami, kaparami, nasekanou šalotkou a pažitkou, pepřem, cukrem a solí.
Zdroj: Helmann´s
29. června 2009