Letní grilování: Pikantní grilovaná kuřecí křidélka
Suroviny (na 4 porce):
8 lžic sójové omáčky (tmavé)
3 lžíce medu
4 stroužky česneku
špetka chilli koření
sůl
1 kg kuřecích křidélek
Dip:
4 lžíce Majonézy Hellmann´s
2 lžíce zralého manga
1 lžíce šťávy z limetky
1 lžička šťávy ze zázvoru
snítka koriandru (nemusí být)
Příprava:
V míse smícháme sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem, chilli kořením a solí. Do připravené marinády vložíme křidélka, důkladně promícháme a necháme marinovat (nejlépe přes noc). Marinovaná křidélka ugrilujeme do měkka, během pečení je potíráme zbylou marinádou (kůže by měla být křupavá, karamelově hnědá).
Podáváme s dipem z majonézy, rozmačkaného manga, limetkové šťávy, šťávy ze zázvoru (asi 3 cm zázvoru oloupeme, nastrouháme na jemno a rukou vymačkáme) a nasekaného koriandru.
Zdroj: Helmann´s
31. května 2009