Letní grilování: Pikantní grilovaná kuřecí křidélka | E15.cz

Letní grilování: Pikantní grilovaná kuřecí křidélka

Redakce

Jen málokteré grilování se obejde bez masa a právě kuřecí maso patří na českých grilech k těm nejoblíbenějším. Vyzkoušejte náš pikantní recept!

Suroviny (na 4 porce):


8 lžic sójové omáčky (tmavé)
3 lžíce medu
4 stroužky česneku
špetka chilli koření
sůl
1 kg kuřecích křidélek



Dip:


4 lžíce Majonézy Hellmann´s
2 lžíce zralého manga
1 lžíce šťávy z limetky
1 lžička šťávy ze zázvoru
snítka koriandru (nemusí být)


Autor: Ženy - E15



Příprava:


V míse smícháme sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem, chilli kořením a solí. Do připravené marinády vložíme křidélka, důkladně promícháme a necháme marinovat (nejlépe přes noc). Marinovaná křidélka ugrilujeme do měkka, během pečení je potíráme zbylou marinádou (kůže by měla být křupavá, karamelově hnědá).

Podáváme s dipem z majonézy, rozmačkaného manga, limetkové šťávy, šťávy ze zázvoru (asi 3 cm zázvoru oloupeme, nastrouháme na jemno a rukou vymačkáme) a nasekaného koriandru.

Zdroj: Helmann´s
31. května 2009

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!