Neumíte vařit a nemáte čas? Nezoufejte a proměňte vaření v zábavu
Experimentujte!
Pod pojmem nedělní oběd si přestaňte představovat hrozné útrapy u kouřících hrnců, horké troubě a jiných kuchyňských nástrahách. To nejlepší, co vás může v kuchyni potkat, je vášeň. Nechte se unášet smysly a staňte se na chvíli Jamiem Oliverem.
Nevíte, jak na to? Začněte se realizovat a experimentujte! Ani ta nejdokonalejší kuchařská kniha přece nezná všechny kombinace surovin a nezapomenutelné chutě. Máte úžasnou šanci je objevit. Roztancujte hrnce a udělejte z vařečky baletku. Buďte přitom nekonvenční a zapomeňte na zaručené postupy při vaření. Je to přece jediná činnost, kdy nemusíte poslouchat rozum a můžete vařit s fantazií.
Dovoleno je vše, neboť kolik kreativity v sobě ukrývá možnost vytvořit vlastní recept. A vězte, že dokonalost spočívá v maličkostech. Každý krok při přípravě jídla uvažte a věnujte mu zvláštní pozornost. I ta nejvybranější lahůdka může při použití špatné ingredience ztratit své kouzlo. Ochutnávejte, kořeňte, slaďte, přidávejte chilli i ovoce. Dobré jídlo musí mít šmrnc. Nejvíce se cení recept, o kterém předem nevíte, jak bude chutnat.
Zvítězit nad hmotou? Ale ano, snadno a rychle
!
Pokud chcete po dlouhém čase oprášit vaše kulinářské schopnosti, začněte s těstovinami. Uvařit je trvá nejvýše dvanáct minut a nepotřebujete přitom téměř žádné dovednost ani speciální vybavení kuchyně. Připravíte-li je i čtyřikrát do týdne, budou pokaždé chutnat jinak. Lze do nich použít ingredience podle momentální sezóny - s omáčkou z konzervy, s kečupem, sýrem, masem či zeleninou a také různé poklady, které máte uložené v spíži.
Těstoviny jsou prostě v kurzu, upravené na sladko či slané. Překvapte svého partnera romantickým tuňákovým penne, nebo dětem nabídněte sójové špagety zábavně ozdobeným talířem se smajlíky vyskládanými z ředkviček, žampiónů a kečupu.
A nezapomeňte, dobré jídlo se nerovná jen zaplněnému talíři až po okraj. Uspokojení, jaké pocítíte, když ostatním chutná, je k nezaplacení. S každým povedeným obědem vzroste vaše kuchařské sebevědomí a jídlo ve vás zanechá příjemný zážitek. Když ho budete chtít zažít znovu, vyhráli jste. Vaření se stalo vaším koníčkem.
Moderní vaření je s pomocníky snadné
Fakt, že máme v kuchyni vařič či mixér, je sice fajn, ale naše spotřebiče se často nedožijí ani spotřebitelského důchodu. Moderní kuchyně je přece dáma oblečená do funkčně propracovaných šatů. Rychlovarné konvice, toustovače, grily, mikrovlnné trouby či odšťavňovače - i díky nim už člověk nemusí strávit v kuchyni celý den.
Vařit rychle a zdravě je nejen správné řešení, ale také naléhavý požadavek moderní doby. Aktuální je vaření v horké páře. Pokrmy jsou touto technologií uvařené až třikrát rychleji než v případě běžného vaření. Navíc zelenina neztrácí téměř žádné minerály a vitamíny. Vložte do parního hrnce všechny ingredience a pusťte si televizor. Za půl hodiny bude navařeno, a navíc zdravě a chutně. Tak co, stále se vám do toho nechce?
Nevěříte si? Přihlaste se do školy vaření
Pokud si stále netroufáte na vlastnoruční přípravu oběda, kurz vaření vás nejen naučí vařit, ale pomůže vám jak využít představivost, jak správně kombinovat různé suroviny, naučíte se používat koření a kombinovat odlišné chutě. Pod vedením nejlepších šéfkuchařů pochytíte něco i z trendů moderní světové kuchyně.
A co je na kurzu nejlepší? Všechno, co se uvaří, si odnesete domů. A k tomu ještě při odchodu dostanete certifikát, takže vaše sebevědomí náležitě stoupne a chutná kulinářská domácí párty či gurmánské menu na slavnostní chvíli pro přátele již pro vás po absolvování kurzu nebude žádný problém. Tak šup do slušivé zástěrky a dobrou chuť!