Pekařská sobota provoní skanzen v Rožnově pod Radhoštěm

V sobotu 20. července provoní malebný skanzen na úpatí Vsetínských vrchů čerstvé pečivo. Proč tedy nespojit poznávání valašské kultury a folkloru s ochutnávkou výborného chleba, rohlíků nebo třeba frgálů? Kromě regionálních dobrot bude na místě také ochutnávka výrobků oceněných národní značkou kvality KLASA, která si pro návštěvníky připravila i zajímavé soutěže.
O zábavu nebude od rána nouze: v Dřevěném městečku bude vedle výstavy pečiva probíhat soutěž o vynikající chleba a rohlík, o jejímž výsledku budou moci rozhodnout i návštěvníci skanzenu. Dopoledne spolu pekaři svedou klání v pekařském trojboji – soutěži v netradičních disciplínách. Ve vodním mlýně v Mlýnské dolině se bude péct chleba a k tomu všemu bude hrát dechová hudba Kotáranka z Lužné nebo Laďa Kerndl s orchestrem.
Velký zájem je každoročně o frgály, tradiční místní ovocné koláče. A co ještě stojí za ochutnávku? Určitě to jsou produkty, které se pyšní národní značkou kvality KLASA. Zastavte se třeba u stánku s Hanáckou kyselkou, kde budete moci vyzkoušet mnoho zajímavých příchutí. Na místě také bude Vitaminátor a jeho stoprocentní přírodní ovocné šťávy. A když jsme na Pekařské sobotě, nebude chybět pečivo z pekárny Josef Rýdl. Další trojice oceněných KLASA výrobců, která bude na místě s ochutnávkami a ukázkami, je: POEX Velké Meziříčí s křupkami a kukuřičnými plátky, firma Amylon se svými výrobky a také společnost Orrero se sýrem Gran Moravia.
Přejeme vám mnoho krásných zážitků a dobrou chuť! KLASA