Pizza pro začátečníka
Chodíte rádi na pizzu, někdy byste sice dali přednost domácí, ale zdá se vám to příliš složité?
Ingredience:
400 g hrubé mouky
30 g droždí
2
žloutky
1/2 lžičky soli
4 zralé rajčata
8 lžic olivového oleje
4
stroužky česneku
200 g strouhaného parmezánu
mleté černé
koření
sůl
Návod k přípravě:
Do mísy dáme mouku, droždí rozmíchané v
trošce vody, žloutky a sůl. Těsto umícháme dohladka, pak přikryjeme navlhčenou
utěrkou a necháme 2 hodiny kynout (těsto by mělo být dvojnásobné).
Poté z
těsta formujeme pizzu, kterou pečeme na vymaštěném plechu. Před pečením pizzu na
několika místech propíchneme vidličkou, potřeme olejem a propasírovanými rajčaty
s utřeným česnekem, okořeníme, osolíme, posypeme sýrem a postříkáme olejem.
Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut.
Dobrou chuť!