Recept: Amaretti

Za chvíli můžete mít připravenou výbornou pochoutku, která potěší nejenom návštěvu, ale rozhodně i celou rodinu.
Ingredience na 50 ks:
4 bílky
500 g neloupaných
najemno sekaných mandlí
50 g hořkých najemno sekaných mandlí
500 g
cukru
lžíce skořice
kůra ze dvou velkých chemicky neošetřených
citrónů
8 cl vody
sůl
Návod k přípravě: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme
mandle, cukr, skořici, oloupanou citrónovou kůru, vodu a sůl a důkladně
promícháme. Plech na pečení vymastíme máslem a troubu předehřejeme na 180
stupňů. Těsto oddělujeme lžičkou a tvoříme z něj malé kuličky. Dáme je na plech
(ne příliš blízko u sebe) a pečeme asi dvacet minut tak, aby Amaretti nebyly
příliš hnědé (na povrchu musí být křupavé a uvnitř měkké).
Dobrou chuť!