Recept: Jablková žemlovka

Voňavá jablková žemlovka se může uvelebit i na vašem stole, tady je recept, tak honem do vaření.
Ingredience:
600 g žemlí
3 vejce
0,7 l
mléka
600 g jablek
150 g cukru
2 lžičky skořice
hrst rozinek
200
g másla
Návod k přípravě: Žemle nakrájíme na slabé plátky a
navlhčíme směsí našlehaných vajec v mléce. Jablka oloupeme, odjádřincujeme a
nakrájíme na slabé plátky. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu
navlhčené žemle, na to přidáme nakrájená jablka posypaná spařenými rozinkami a
cukrem promíchaným se skořicí a opět na povrch dáme navlhčené žemle. Pokapeme
zbytkem másla a vložíme do trouby péci. Po zapečení nalijeme na povrch zbylé
mléko s vejci a dopečeme dozlatova.
Dobrou
chuť!