Recept: Krémová pórková polévka

Pórek povzbuzuje mozkovou činnost, pomáhá při dně, srdečních chorobách a obezitě, má kladný vliv na dýchací orgány, žaludeční činnost, aktivitu jater a žlučníku.
Ingredience:
400 g pórku
3 lžíce másla
3 lžíce
hladké mouky
1 l vývaru z kostky
3 dl smetany
0,5 dl mléka
1
žloutek
pepř
sůl
Návod k přípravě: Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek,
zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka. Ze zbytku másla a mouky připravíme
jíšku, rozředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Přidáme udušený pórek, který
můžeme rozmixovat, povaříme, zjemníme smetanou, dosolíme a opepříme. Zjemníme
žloutkem rozšlehaným v mléce.
Dobrou chuť!