Recept: Květákový nákyp s čerstvými žampióny

Další variace na téma květákový pokrm, tentokrát budeme zapékat růžičky květáku se žampióny a omáčkou.
Ingredience:
1 květák
4 vejce
2 lžíce
oleje
1 cibule
1 paprika
200 g čerstvých žampiónů
2 lžíce hladké
mouky
4 dl mléka
100 g strouhaného sýra
pepř
sůl
Návod k přípravě: Květák rozebraný za růžičky uvaříme v
osolené vodě doměkka a dáme ho okapat. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou
cibuli, přidáme pokrájenou papriku a na plátky nakrájené žampióny. Osmahneme,
osolíme, opepříme a přilijeme rozmíchané mléko s moukou. Vaříme do zhoustnutí,
pak do vymaštěné zapékací misky vložíme květák, přelijeme omáčkou a povrch
posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme asi půl hodiny při 180 stupních.
Dobrou chuť!