Recept: Lyonské brambory

Jste unavení, nechce se vám vařit, ale máte hlad? Pak si připravte něco jednoduchého, třeba lyonské brambory.
Ingredience:
800 g brambor
2 cibule
200 g
šunkového salámu
100 g strouhaného sýra
olej
4 lžíce kečupu
2 dl
smetany
2 dl mléka
2 vejce
sůl
pepř
tymián
dobromysl
Návod k přípravě: Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na
plátky. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme salám nakrájený na
nudličky, kečup, sůl, pepř, tymián a dobromysl. Pekáček vytřeme olejem, dno
poklademe polovinou brambor, na ně položíme směs a polovinu strouhaného sýra a
pak zbytek brambor. Zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci a dáme
zapéct. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem.
Dobrou chuť!