Recept: Pórek zapečený s brambory, petrželkou a tymiánem | e15.cz

Recept: Pórek zapečený s brambory, petrželkou a tymiánem

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Pórek je zdravá zelenina, která obsahuje množství minerálních látek, nejvíce draslíku, vápníku, fosforu a železa.

Ingredience:
750 g brambor
4 pórky
svazek petrželky
sůl
pepř
tymián
2 dl vývaru z kostky
2 lžíce másla

Návod k přípravě: Oloupané brambory nakrájíme na tenké

plátky, pórkům odřízneme zelenou část a bílou nakrájíme na kolečka. Zapékací

misku vytřeme máslem, dno poklademe plátky brambor, na ně dáme pórek, sůl, pepř,

tymián a petrželkou a dáme další vrstvu brambor a pórku. Zalijeme vývarem,

poklademe vločkami másla a dáme péct do středně teplé trouby na 45 minut.

Podáváme teplé.


Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video