Recept: Pórek zapečený s brambory, petrželkou a tymiánem

Pórek je zdravá zelenina, která obsahuje množství minerálních látek, nejvíce draslíku, vápníku, fosforu a železa.
Ingredience:
750 g brambor
4 pórky
svazek
petrželky
sůl
pepř
tymián
2 dl vývaru z kostky
2 lžíce
másla
Návod k přípravě: Oloupané brambory nakrájíme na tenké
plátky, pórkům odřízneme zelenou část a bílou nakrájíme na kolečka. Zapékací
misku vytřeme máslem, dno poklademe plátky brambor, na ně dáme pórek, sůl, pepř,
tymián a petrželkou a dáme další vrstvu brambor a pórku. Zalijeme vývarem,
poklademe vločkami másla a dáme péct do středně teplé trouby na 45 minut.
Podáváme teplé.
Dobrou chuť!