Recept: Pórek zapečený s rajčaty na víně

Pórek obsahuje množství minerálních látek, nejvíce draslíku, vápníku, fosforu a železa a z vitaminů karoten, vitaminy skupiny B, vitamin E, niacin.
Ingredience:
1 kg pórku
1 velká cibule
6
rajčat
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 dl bílého
vína
petrželka
sůl
pepř
Návod k přípravě: Pórky očistíme, zelenou část odřízneme a
bílé části povaříme několik minut v osolené vodě. Necháme okapat a mezitím na
oleji osmažíme kolečka cibule a plátky rajčat, přidáme utřený česnek, sůl, pepř
a podlijeme vínem. Chvíli podusíme, pak uvařené pórky narovnáme do zapékací
misky, přelijeme omáčkou a necháme zapéct ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Dobrou chuť!