Recept: Rajčata zapečená se žampióny a rýží

Rajčata působí antibakteriálně, močopudně, mají léčivý účinek při ateroskleróze, podporují tvorbu hemoglobinu a také snižují krevní tlak.
Ingredience:
8 rajčat
1 cibule
3 lžíce
oleje
200 g žampiónů
1/2 šálku rýže
šálek vývaru
sůl
pepř
50 g
tvrdého sýra
máslo na vymazání
Návod k přípravě: Rajčatům seřízneme vršky a vydlabeme
dužninu. Na části oleje osmahneme nasekanou cibuli, přidáme na plátky nakrájené
žampióny, osolíme je, opepříme a podusíme. Na zbytku rozehřátého oleje osmahneme
spařenou rýži a zalijeme ji vývarem, přidáme podušené houby a udusíme
doměkka. Rajčata naplníme rýží, dáme je do máslem vymazané zapékací misky,
posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct asi 10 minut do horké trouby.
Dobrou chuť!