Recept: Rajčatová polévka z protlaku | E15.cz

Recept: Rajčatová polévka z protlaku

Recept: Rajčatová polévka z protlaku

Redakce

Kdo začínající hospodyňky je tu dnes připraven recept na jednoduchou rajčatovou polévku z protlaku.

Ingredience:
40 g másla
40 g hladké mouky
1 malá cibule
kousek celeru
kousek masoxu
1 litr vody
3 lžíce rajčatového protlaku
sůl
cukr
citrónová šťáva
40 g rýže
petrželka

Návod k přípravě:
Připravíme růžovou jíšku, zalijeme ji

vodou, přidáme oloupanou cibuli, kousek celeru a masoxu a dobře provaříme.

Cibuli s celerem vybereme, přidáme rajčatový protlak, upravíme sladkokyselou

chuť. Polévku můžeme zalít několika lžícemi smetany nebo neslazeného

kondenzovaného mléka. Podáváme s vařenou rýží.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce
 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!