Recept: Rajčatová polévka z protlaku

Kdo začínající hospodyňky je tu dnes připraven recept na jednoduchou rajčatovou polévku z protlaku.
Ingredience:
40 g másla
40 g hladké mouky
1
malá cibule
kousek celeru
kousek masoxu
1 litr vody
3 lžíce
rajčatového protlaku
sůl
cukr
citrónová šťáva
40 g
rýže
petrželka
Návod k přípravě:
Připravíme růžovou jíšku, zalijeme ji
vodou, přidáme oloupanou cibuli, kousek celeru a masoxu a dobře provaříme.
Cibuli s celerem vybereme, přidáme rajčatový protlak, upravíme sladkokyselou
chuť. Polévku můžeme zalít několika lžícemi smetany nebo neslazeného
kondenzovaného mléka. Podáváme s vařenou rýží.
Dobrou chuť!