Recept: Rýžové pirožky s žampióny a se smetanou

Vůně čerstvě upečených pirožků se vám bude rozléhat po celém bytě ...tedy pokud si je připravíte podle našeho receptu.
Ingredience:
300 g hladké mouky
80 g
másla
půl prášku do pečiva
5 vajec
150 g smetany
sůl
80 g
rýže
80 g sterilovaných žampiónů
pepř
kmín
Návod k přípravě: Smícháme mouku s práškem do pečiva,
přidáme sůl, máslo, jedno vejce a smetanu. Rýži uvaříme v osolené vodě, smícháme
ji s žampióny, 3 vajíčky, osolíme a opepříme.
Na válu vyválíme těsto, z kterého tvoříme obdélníky. Do středu každého dáme
náplň, stočíme a potřeme bílkem. Posypeme kmínem a pečeme v troubě na pečícím
papíře asi 15 minut.
Dobrou chuť!