Recept: Zapečená kapusta se smetanou a tymiánem

Klasický recept na přípravu kapusty dnes vystřídá poněkud jiný, tentokrát na zapečenou kapustu.
Ingredience:
1 kapusta
1 tvrdá houska
2
cibule
500 g mletého masa
3 vejce
100 g kysané smetany
200 ml
smetany
sůl
1 bobkový list
pepř
lžička tymiánu
100 g strouhaného
sýra
Návod k přípravě: Kapustu rozebereme na listy, přelijeme
osolenou vroucí vodou a 3-4 minuty blanšírujeme. Pak slijeme vodu. Housku
namočíme, cibuli nakrájíme nadrobno a s bobkovým listem ji osmahneme na másle.
Vymačkanou housku smícháme s masem, cibulí, 1 vejcem, tymiánem, solí a pepřem.
Do vymazaného pekáčku vrstvíme listy kapusty a masa a vše zalijeme smetanami s
rozšlehanými vejci, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Pečeme asi 45 minut na 180
stupňů.
Dobrou chuť!